|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pulpeciki w sosie paprykowym |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 3 Ocena: 3.00 Składniki: - mięso mielone 25 g
- pół papryki czerwonej, żółtej i zielonej
- cebula
- 1 jajko
- 1-2 łyżki bułki tartej
- 1 kostka rosołowa
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- czosnek
- masło
- sól
- pieprz
- papryka w proszku
- trochę mąki do zagęszczenia sosu
|
Opis przygotowania: 1/2 cebuli siekamy i wrzucamy do miski z mięsem mielonym, sól pieprz dodać odrobinę wody uformować pulpeciki - dodać jajka!!!!!!!!
zagotować pół litra wody, dodać kostkę rosołową, wrzucić pulpety i gotować 10-20 minut.
Paprykę pokroić w paseczki, posiekać czosnek i cebulę, na patelni rozgrzać masło dodać cebulę oraz paprykę czosnek na koniec bo jak się zrumieni to będzie gorzki.
Potem dodać mąkę WLAĆ POŁOWĘ WYWARU Z PULPETÓW DODAĆ PRZECIER POMIDOROWY gotować 10 - 15 minut
przelać sos do garnka z pulpetami doprawić i jeść. |
|
|
Przepis został dodany przez: agnieszkakarlik | Przepis czytano już 6315 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
To jakieś nieporozumienie te twoje przepisy :( Dodał/a ~smakosz dnia 2011-05-24 20:25:10
I jeszcze w dodatku tytułowanie się mistrzem kuchni... to już paranoja! Nie znasz żadnych innych przypraw oprócz soli, pieprzu i papryki w proszku! Dyskwalifikacja. Po co ta buła i woda do masy mięsnej??? Tragedia. Że już nie wspomnę o niewiedzy o istnieniu wywarów różnistych. Ty znasz wyłącznie obrzydliwie śmierdzące i absolutnie niesmaczne i niezdrowe kostki sztuczne niemiłosiernie :( Reasumując: wielka pomyłka! Znajdź sobie inne hobby ale pozbądź się ignorancji, bo ta wszystko morduje! Bye.
|
|
|
|