przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Fasolowe sakiewki


Poziom: średni
Porcji: dla 4 osób
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- fasolka szparagowa żółta i zielona d'aucy - 400g
- polędwiczka wieprzowa - 400 g
- miód - 200 g
- musztarda francuska - 1 łyżeczka
- sól i pieprz do smaku
- przyprawa do mięsa wieprzowego
- rozmaryn do dekoracji

Opis przygotowania:
Przygotowanie: Rozbij polędwiczkę na cienki placek i posyp przyprawami. Na środku polędwiczki ułóż fasolkę szparagową żółtą i zieloną d'aucy, brzegi zawiń do góry i zaciśnij ręką tak, aby uzyskać kształt sakiewki. Całość piecz w temperaturze 180° C przez ok. 15 minut. Resztę fasolki podgrzej i użyj jako przybrania na talerzu. Przygotuj sos łącząc musztardę z miodem na patelni na małym ogniu.

Serwowanie: gotowe sakiewki udekoruj fasolką szparagową żółtą i zieloną d'aucy oraz gałązkami rozmarynu
Opis / Uwagi:
Rada: cienko rozbite brzegi mięsa będą się łatwiej sklejać i sakiewki nie rozpadną się podczas pieczenia.
Przepis został dodany przez:  renata5
Przepis czytano już 6124 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin