|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Makowiec na biszkopcie |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 0,5 kg maku
- 1 szk. cukru lub słoiczek miodu sztucznego
- 3 jajka
- 3/4 kostka masła lub margaryny
- 1 aromat migdałowy
- 1 łyżki kaszki mannej lub 2 łyżki kartoflanki
- 1 łyżeczka proszku
- bakalie
Krem:
- 1 kostka margaryny - 25dag
- 2 jajka
- 4 łyżki cukru
- kopiasta łyżka kakao - sparzyć gotującą wodą
- 1 cukier waniliowy - 16g
|
Opis przygotowania: Mak skręcić na sucho sparzyć wodą, dodać margarynę cukier lub miód, aromat, proszek i żółtka, na koniec ubitą pianę z białek. Masę wylać na blachę i piec ok.30 min., w tym czasie ubić biszkopt z 4 jaj i wlać na masę makową i jeszcze piec 20-25 min. Po wystudzeniu wyjąć placek tak by biszkopt był na dole. Zrobić krem jak na tort z 1 kostki margaryny dodając kakao sparzonego wodą i bakalie i czekoladę. Wyłożyć krem na wierzch placka, potrzeć czekoladą. Może pracochłonne ale ja smakuje, życzę smacznego. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 4070 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|