przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Fantazja słonecznikowa


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- biszkopt z 4 jaj ciemny lub jasny
- 1/4 kostki margaryny
- 4 łyżki cukru pudru
- 4 łyżki mleka
- 25 dag słonecznika
to zagotować i wylać na blachę, wsypać słonecznik, piec w piekarniku 0,5 godz w temp.180 lub na termoobiegu w temp 150. Gorące wysypać na papier i pokruszyć
- 1 kostka margaryny
- 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego ugotowanego - (takie można kupić karmelowe, toffi, kakaowe)
- 0,5-1 łyżeczki żelatyny

Opis przygotowania:
Margarynę utrzeć, dodać mleko i pokruszony słonecznik. Masę wyłożyć na biszkopt. Ubić 0.5 litra śmietany kremówki z 1 łyżką cukru pudru i dodać 1 łyżkę żelatyny (rozpuszczonej w 1/4 szklance wody). Śmietanę wyłożyć na masę i potrzeć czekoladą.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 5364 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin