Przekładaniec |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Ciasto
- pół kg mąki
- 2 jajka
- 15dkg margaryny
- 3 łyżki śmietany kwaśnej
- łyżeczka sody oczyszczonej
- 3 łyżki miodu sztucznego
- 4 łyżki cukru
|
Opis przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto dzielimy na 4 placki każdy pieczemy osobno (blacha bez jednego boku lepiej placek wyciągnąć) placki pieczemy na złoty kolor. Masa 3 szkl. mleka 5 łyżek kaszy manny kostka margaryny 2 cukry waniliowe kilka kropel soku z cytryny pół szklanki cukru pudru. Kwaśne powidła do posmarowania placka. Mleko gotujemy z kaszą na gęsto odstawiamy do wystygnięcia. Ucieramy margarynę z cukrem waniliowym cukrem pudrem i sokiem z cytryny dodajemy ostudzoną kaszę (masa przy ucieraniu może się zważyć ale to nie problem spokojnie posmarować placki) ! 1 placek smarujemy masą kładziemy 2 smarujemy powidłem 3 kładziemy smarujemy masą i przykrywamy ostatnim 4. Przykrywamy ściereczką i wkładamy do reklamówki .Placek jest gotowy ale najlepiej smakuje na drugi trzeci dzień. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 3975 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |