Babka z metra |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 9 jaj
- 45 dag cukru
- 3/4 szklanki wody
- 3/4 szklanki oleju
- 60 dag mąki
- 3 łyżeczki proszku
- 2 łyżki kakao
- 3 łyżki mąki do ciasta jasnego
- sok z cytryny lub olejek cytrynowy
|
Opis przygotowania: Białka ubić, powoli wsypywać cukier i nadal ubijać, dodać żółtka i jeszcze ubić. Dodać mąkę z proszkiem i wodę z olejem, wymieszać. Podzielić na dwie części, do jednej dodać mąkę do drugiej kakao. Piec w dwóch wysokich formach od babki. Krem może być jak do tortu lub karpatki. Babki pokroić na 1,5 cm kawałki. Każdy posmarować kremem i dokładać raz jasny raz ciemny. Całość posmarować polewą i kroić z ukosa. Piec godzinę w temp. 180C. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 8774 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |