przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Babka z metra


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 9 jaj
- 45 dag cukru
- 3/4 szklanki wody
- 3/4 szklanki oleju
- 60 dag mąki
- 3 łyżeczki proszku
- 2 łyżki kakao
- 3 łyżki mąki do ciasta jasnego
- sok z cytryny lub olejek cytrynowy

Opis przygotowania:
Białka ubić, powoli wsypywać cukier i nadal ubijać, dodać żółtka i jeszcze ubić. Dodać mąkę z proszkiem i wodę z olejem, wymieszać. Podzielić na dwie części, do jednej dodać mąkę do drugiej kakao. Piec w dwóch wysokich formach od babki. Krem może być jak do tortu lub karpatki. Babki pokroić na 1,5 cm kawałki. Każdy posmarować kremem i dokładać raz jasny raz ciemny. Całość posmarować polewą i kroić z ukosa. Piec godzinę w temp. 180C.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 8852 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin