Sałatka kalafiorowo-ogórkowa |
|
Poziom: średni Porcji: 6 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 1/2; kalafiora (ok. 50 dag)
- 2 zielone ogórki (2x20 dag)
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- ok. 4 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Kalafiora podzielić na mniejsze części i ugotować w osolonej wodzie. Następnie ostudzić i pokroić. Zielone ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czerwoną fasolkę osączyć z zalewy. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać jogurt naturalny i majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
Podawać z grillowaną kiełbaską lub mięskiem. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 5330 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |