przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka kalafiorowo-ogórkowa

Poziom: średni
Porcji: 6
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1/2; kalafiora (ok. 50 dag)
- 2 zielone ogórki (2x20 dag)
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- ok. 4 łyżki majonezu
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Kalafiora podzielić na mniejsze części i ugotować w osolonej wodzie. Następnie ostudzić i pokroić. Zielone ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czerwoną fasolkę osączyć z zalewy. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.

Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać jogurt naturalny i majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.

Podawać z grillowaną kiełbaską lub mięskiem.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 5330 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin