Roladki drobiowe nadziewane |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 4 piersi drobiowe (pojedyncze)
- mięso mielone (10 dkg)
- 2 jajka
- bułka tarta
- olej do smażenia
- 2 pieczarki
- 1/3 pory
- 1/2 papryki czerwonej
- ser żółty do smaku
- 2 łyżki śmietany
- sól
- pieprz
- ciut czosnku w proszku
- maka do panierki
|
Opis przygotowania: Piersi obmyć przekroić na polowe.
Każdy kawałek obijamy jak na kotlety, doprawić solą i pieprzem.
Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu widelcem rozgniatać mięso by się rozdzieliło w małe kawałki. Dodać drobno skrojone pieczarki (drobna kostka), cebule, pora i paprykę.
Dusić chwilkę, pod koniec dodać śmietanę zetrzeć trochę sera na dużych oczkach i wbić jajko - wymieszać.
Doprawić w/g własnego smaku.
Nakładać łyżkę stołową farszu na płat mięsa.
Skleić w rękach obtoczyć w mące potem w jajko i bułkę i znowu w jajko i bułkę (Polecam .2 razy panierować).
Smażyć na oleju na zloty kolor.
SMACZNEGO! |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 5961 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |