przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Młoda kapusta

Poziom: b. łatwy
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- główka kapusty
- pół pęczka koperku
- szczypiorek
- kostka drobiowa
- ziele angielskie
- listek laurowy
- łyżka masła lub (jeśli ktoś lubi 10dag wędzonego boczku) pokrojonego i stopionego
- sól
- pieprz
- można dodać kwasku lub octu jeśli chcemy kwaśniejszą
- małą łyżeczkę cukru

Opis przygotowania:
Kapustę szatkujemy wkładamy do wody.
Wlewamy szklankę wody dodajemy przyprawy i szczypiorek
Jak kapusta prawie jest miękka dodajemy masło, następnie posiekany koper.
Na koniec dodajemy inny tłuszcz, doprawiamy do smaku: pieprzem, cukrem, octem.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  klaudyna
Przepis czytano już 8541 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ


Dodał/a klaudyna














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin