|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ogórki nadziewane |
|
Poziom: średni Głosów: 4 Ocena: 3.00 Składniki: - 4 świeże ogórki
- 2 łyżeczki masła
- 2 jajka
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 łyżeczki zieleniny
- 1 łyżeczka mąki
- sól
|
Opis przygotowania: Ogórki obrać, przekroić w poprzek na połówki.
Ściąć czubki, aby ogórki można było postawić.
Ostrą łyżeczką wydrążyć ziarna.
Łyżeczkę masła utrzeć z żółtkami, wymieszać z tartą bułką i szczyptą soli.
Połączyć z posiekaną zieleniną i pianą ubitą z białek.
Masą napełnić połówki ogórków, ustawić je pionowo w rondlu, na wierzchu położyć wiórki masła, podlać trzema łyżkami wody, przykryć i dusić do miękkości.
W kubeczku rozmieszać mąkę ze śmietaną, zieleniną, posolić do smaku i mieszając ugotować.
Ogórki wyłożyć na półmisek i polać sosem. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 6450 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|