przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ogórki nadziewane


Poziom: średni
Głosów: 4
Ocena: 3.00
Składniki:
- 4 świeże ogórki
- 2 łyżeczki masła
- 2 jajka
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 łyżeczki zieleniny
- 1 łyżeczka mąki
- sól

Opis przygotowania:
Ogórki obrać, przekroić w poprzek na połówki.
Ściąć czubki, aby ogórki można było postawić.
Ostrą łyżeczką wydrążyć ziarna.
Łyżeczkę masła utrzeć z żółtkami, wymieszać z tartą bułką i szczyptą soli.
Połączyć z posiekaną zieleniną i pianą ubitą z białek.
Masą napełnić połówki ogórków, ustawić je pionowo w rondlu, na wierzchu położyć wiórki masła, podlać trzema łyżkami wody, przykryć i dusić do miękkości.
W kubeczku rozmieszać mąkę ze śmietaną, zieleniną, posolić do smaku i mieszając ugotować.
Ogórki wyłożyć na półmisek i polać sosem.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 6450 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin