|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pomidory faszerowane |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 8 pomidorów
- 2 cebule
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki oliwy
- 15 dag sera żółtego
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Pomidory umyć, sparzyć i zdjąć skórę.
Łyżeczką wyjąć miąższ ze środka oraz pestki, nie uszkadzając zewnętrznej warstwy miąższu.
Odwrócić połówki pomidorów do góry dnem, aby wyciekł nadmiar soku.
Wyjęty miąższ z pestkami przetrzeć przez sito.
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, podsmażyć z przetartym miąższem pomidorów na maśle i napełnić wydrążone połówki pomidorów kładąc na każdym z nich plasterek żółtego sera.
Posypać solą i pieprzem, polać oliwą i piec 15 minut w temperaturze 180°C. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 4488 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|