|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ciasto Pychotka |
|
Poziom: średni Głosów: 5 Ocena: 3.80 Składniki: Ciasto kruche:
- 40 dag mąki
- 20 dag margaryny
- 2 żółtka
- 3 łyżki śmietany
- 10 dag cukru pudru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
Beza:
- 4 białka
- 20 dag cukru
- 30 dag pokrojonych orzechów włoskich
Krem:
- 1 kostka margaryny
- 1 opakowanie cukru wanilinowego Delecta
- 8 dag cukru
- 2 opakowania budyniu śmietankowego Delecta
Dodatki:
- 1 szklanka powideł śliwkowych
- kilka skruszonych herbatników
|
Opis przygotowania: Ze składników wyrobić ciasto, podzielić na dwie części.
Z białek ubić pianę, dodać cukier i na końcu wymieszać bezę z orzechami.
Jedną częścią ciasta wyłożyć na blachę o wymiarach 25x30cm, uprzednio wyłożoną papierem i wysmarowaną tłuszczem, a na ciasto wyłożyć połowę bezy.
Włożyć do piekarnika i piec aż się zarumieni w temp. 180°C przez 25 minut.
Z drugą porcją ciasta postąpić tak samo.
Ugotować dwa budynie (w mniejszej ilości mleka), wystudzić.
Utrzeć margarynę, dodawać po trochu budyń, cukier, cukier wanilinowy i wyrobić na jednolity krem.
Wystudzony placek posmarować powidłami śliwkowymi, nałożyć połowę kremu, przykryć drugim plackiem i wyłożyć drugą część kremu, posypać skruszonymi herbatnikami. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 8784 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|