przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciasto z masą truskawkową

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
Biszkopt z 4 jajek:
- 4 białka
- 4 łyżki cukru
- 4 żółtka

Masa:
- 2 paczki truskawek mrożonych
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka wody
- 3 budynie śmietankowe lub waniliowe
- 1/2 kostki masła

Opis przygotowania:
1. Upiec biszkopt z 4 jaj
2. 2 paczki mrożonych truskawek zagotować z 1 szklanką cukru. Budynie rozpuścić w 1 szklance wody i dodać do truskawek i ponownie zagotować. Odstawić do ostudzenia. Kolejno dodać 1/2 kostki masła. Wymieszać i rozłożyć na biszkopcie.
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 7191 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin