Ciasto z masą truskawkową |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: Biszkopt z 4 jajek:
- 4 białka
- 4 łyżki cukru
- 4 żółtka
Masa:
- 2 paczki truskawek mrożonych
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka wody
- 3 budynie śmietankowe lub waniliowe
- 1/2 kostki masła
|
Opis przygotowania: 1. Upiec biszkopt z 4 jaj
2. 2 paczki mrożonych truskawek zagotować z 1 szklanką cukru. Budynie rozpuścić w 1 szklance wody i dodać do truskawek i ponownie zagotować. Odstawić do ostudzenia. Kolejno dodać 1/2 kostki masła. Wymieszać i rozłożyć na biszkopcie. |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 |
Przepis czytano już 7191 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |