|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka Nicoise z łososia |
|
Poziom: średni Czas: 10 min. Porcji: 2-4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - filet z łososia
- jajko ugotowane na twardo (na 1 osobę 1 jajko)
- spinacz (można kupić umyte pakowane w folii lub świeże)
- rukolla
- młode ziemniaczki ugotowane (ugotować przed robieniem sałatki)
- kapary
- pomidorki koktajlowe
- oliwki
- czerwona cebula
- olej
- sól
- pieprz
- majonez
- czosnek
|
Opis przygotowania: 1. Filet z łososia skropić cytryną, opruszyć solą, pieprzem, smażyć na patelni.
2. Pokrojoną cebulę, pomidorki, ziemniaki, jajko, odkładamy na bok.
3. Spinacz i rukkole wrzucamy do miski, mieszamy (nie zapominać umyć).
4. Majonez mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, dodajemy sol, pieprz.
5. Do miski ze spinaczem i rukkola dodajemy pokrojone warzywa, jajko, kapary, oliwki i mieszamy razem z przygotowanym czosnkowym dresingiem.
6. Wymieszane dobrze składniki wykładamy na talerz, na górę kładziemy naszego łososia.
7. Na koniec możemy skropić troszkę filet cytryna.
8. Smacznego:) |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis został dodany przez: kubas | Przepis czytano już 5783 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|