przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Burgery z Chorizzo

Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: z 500g 2 osoby
Głosów: 2
Ocena: 2.50
Składniki:
- mięso mielone wołowe lub wieprzowe.1kg
- cebula
- hiszpańska kiełbasa Chorizzo
- soja sos
- cynamon
- pomidor
- ogórek kiszony
- bułka do burgera
- majonez
- papryka słodka oraz ostra
- sałata lodowa
- frytki

Opis przygotowania:
1. Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy sol, pieprz, pokrojone w małe kawałeczki chorizzo, troszkę cynamonu i sosu soja - odrobinę.
2. Formujemy mięso na kształt burgera (wielkość i grubość dowolna jak to lubi :)
3. Przygotowujemy grill, w tym samym czasie rozgrzewamy olej na frytki.
4. Grillujemy mięso, przewracając co jakiś czas żeby nie przypalić.
5. Majonez mieszamy z papryką.
6. Kroimy cebulę, pomidora i ogórka w plastry.
7. Liście sałaty myjemy i osuszamy.
8. Gdy frytki już dochodzą i mięso jest prawie gotowe, rozkrojoną bułkę rzucamy na grill kilka sekund po obu stronach.
9. Spód bułki smarujemy naszym majonezem, sałata, mięso, warzywa i gotowe.
10. Podawać z frytkami do picia zimne piwo:).
11. Smacznego.
Region:  Kuchnia hiszpańska
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis został dodany przez:  kubas
Przepis czytano już 6963 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin