|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ogórki konserwowe |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: do słoika:
- ogórki
- marchewka
- gałązki suchego kopru
- ząbki czosnku
- chrzan
- liść laurowy
- ziele angielskie
- gorczyca
zalewa:
- 2l wody
- 1/2 l octu
- 6 łyżek cukru
- 2 łyżki soli
|
Opis przygotowania: Do słoika poukładać ogórki, dodając do każdego z nich kawałek marchewki pokrojonej w słupki, gałązkę suchego kopru, ząbek czosnku, kawałek chrzanu, liść laurowy, kilka ziarenek gorczycy i ziela angielskiego.
Sporządzić zalewę: Wodę zagotować z cukrem i solą, gdy będzie się gotować odstawić z ognia i wlać ocet.
Tak otrzymana zalewą zalać ogórki, zamknąć słoiki i zapasteryzować. |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 | Przepis czytano już 8407 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|