|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ogórki konserwowe |  |  |  | Składniki: Poziom:
  b. łatwyGłosów: 0Ocena: 0.00
do słoika:
 - ogórki
 - marchewka
 - gałązki suchego kopru
 - ząbki czosnku
 - chrzan
 - liść laurowy
 - ziele angielskie
 - gorczyca
 
 zalewa:
 - 2l wody
 - 1/2 l octu
 - 6 łyżek cukru
 - 2 łyżki soli
 
 
 |  | Opis przygotowania: Do słoika poukładać ogórki, dodając do każdego z nich kawałek marchewki pokrojonej w słupki, gałązkę suchego kopru, ząbek czosnku, kawałek chrzanu, liść laurowy, kilka ziarenek gorczycy i ziela angielskiego.
 
 Sporządzić zalewę: Wodę zagotować z cukrem i solą, gdy będzie się gotować odstawić z ognia i wlać ocet.
 
 Tak otrzymana zalewą zalać ogórki, zamknąć słoiki i zapasteryzować.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  anka1988 |  | Przepis czytano już 9197 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |