przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pasta ze szpinakiem i feta


Poziom: średni
Głosów: 7
Ocena: 4.71
Składniki:
- 1 op. makaronu tagliatelle
- 1 op. szpinaku (może być mrożony)
- 1 op. fety
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 op. śmietany 18%
- sól i pieprz
- oliwa
- bazylia do dekoracji
- mix orzechowy do dekoracji
- opcjonalnie pesto

Opis przygotowania:
Makaron gotujemy jak zwykle (do gotującej osolonej wody z dodatkiem oliwy dodajemy makaron, gotujemy al dente). Czosnek szatkujemy i dodajemy na rozgrzana oliwe (1 min), następnie dodajemy szpinak, jak woda odparuje dodajemy śmietankę, sól i pieprz do smaku :).
Fetę kroimy wg uznania, małe lub duże kostki (można posypać ziołami np oregano)

Ugotowany makaron dodajemy do szpinaku i mieszamy, gotowy makaron układamy na talerz, następnie układamy fetę, posypujemy mixem orzechowym, bazylia jako dekoracja (w opcji z pesto można zrobić kulki )

Smacznego
Roberto Pablo
Przepis został dodany przez:  robertopablo
Przepis czytano już 7280 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin