|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pasta ze szpinakiem i feta |
|
Poziom: średni Głosów: 7 Ocena: 4.71 Składniki: - 1 op. makaronu tagliatelle
- 1 op. szpinaku (może być mrożony)
- 1 op. fety
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 op. śmietany 18%
- sól i pieprz
- oliwa
- bazylia do dekoracji
- mix orzechowy do dekoracji
- opcjonalnie pesto
|
Opis przygotowania: Makaron gotujemy jak zwykle (do gotującej osolonej wody z dodatkiem oliwy dodajemy makaron, gotujemy al dente). Czosnek szatkujemy i dodajemy na rozgrzana oliwe (1 min), następnie dodajemy szpinak, jak woda odparuje dodajemy śmietankę, sól i pieprz do smaku :).
Fetę kroimy wg uznania, małe lub duże kostki (można posypać ziołami np oregano)
Ugotowany makaron dodajemy do szpinaku i mieszamy, gotowy makaron układamy na talerz, następnie układamy fetę, posypujemy mixem orzechowym, bazylia jako dekoracja (w opcji z pesto można zrobić kulki )
Smacznego
Roberto Pablo |
|
|
Przepis został dodany przez: robertopablo | Przepis czytano już 7335 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|