|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Babka zwykła |  |  |  | Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 1Ocena: 4.00
- 1 kostka margaryny
 - 1 szklanka cukru
 - 4-6 jajek
 - 2 1/2 szklanki mąki
 - 3 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 1 cukier waniliowy
 - 3 łyżki śmietany kwaśnej
 
 
 |  | Opis przygotowania: Margarynę, cukier i żółtka utrzeć do białości. Dodać cukier waniliowy. Kolejno dodawać po trochu przesianej mąki oraz proszek do pieczenia. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej margaryną i wysypanej tarta bułką formy.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  anka1988 |  | Przepis czytano już 7100 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 4) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | babka-bułka tarta Dodał/a ~anka1988 dnia 2009-10-14 18:14:07
 
 polecam naprawdę dobry sposób. Można również zamiast bułki tartej wysypać mąka pszenną:)
 
 
 |  | ;) Dodał/a macho dnia 2009-10-14 17:54:26
 
 aha nie wiedzialem, zawsze robilem bez bulki tartej ;]
 
 
 |  | babka-bułka tarta Dodał/a ~anka1988 dnia 2009-10-14 16:48:03
 
 witam
foremkę wysypuje się bułką tartą aby ciasto nie przypaliło się oraz aby po upieczeniu ładnie wyszło z blaszki :)
 
 
 |  | Trarta bułka Dodał/a macho dnia 2009-10-14 13:45:21
 
 Po co tarta bułka do formy xD ?? :D :)
 
 
 | 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |