|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Babka zwykła |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: - 1 kostka margaryny
- 1 szklanka cukru
- 4-6 jajek
- 2 1/2 szklanki mąki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżki śmietany kwaśnej
|
Opis przygotowania: Margarynę, cukier i żółtka utrzeć do białości. Dodać cukier waniliowy. Kolejno dodawać po trochu przesianej mąki oraz proszek do pieczenia. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej margaryną i wysypanej tarta bułką formy. |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 | Przepis czytano już 6404 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 4) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
babka-bułka tarta Dodał/a ~anka1988 dnia 2009-10-14 18:14:07
polecam naprawdę dobry sposób. Można również zamiast bułki tartej wysypać mąka pszenną:)
| ;) Dodał/a macho dnia 2009-10-14 17:54:26
aha nie wiedzialem, zawsze robilem bez bulki tartej ;]
| babka-bułka tarta Dodał/a ~anka1988 dnia 2009-10-14 16:48:03
witam
foremkę wysypuje się bułką tartą aby ciasto nie przypaliło się oraz aby po upieczeniu ładnie wyszło z blaszki :)
| Trarta bułka Dodał/a macho dnia 2009-10-14 13:45:21
Po co tarta bułka do formy xD ?? :D :)
|
|
|
|