przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ryż po jugolsku


Poziom: średni
Porcji: 2
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 szklanka ryżu
- 1 papryka
- 1 cebula czerwona
- 2 łyż. smalcu
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 0,5 litra bulionu
- 1 ząbek czosnku
- papryka w proszku

Opis przygotowania:
Paprykę i cebule pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu. Ryż wypłukać wodą przez sitko i wrzucić na patelnię. Podsmażyć lekko (2 minutki), wlać bulion i 10 minut gotować. Po 10 minutach dodać czosnek i koncentrat oraz doprawić do smaku.
Przepis został dodany przez:  colin2911
Przepis czytano już 4720 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin