przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Burito

Poziom: średni
Czas: 20 min.
Porcji: 1-2
Głosów: 7
Ocena: 4.43
Składniki:
- 25 dag piersi z kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 1 przecier pomidorowy
- kolendra
- pieprz, sól
- 1 papryczka chilli
- 1 sałata
- 4 placki tortilla
- oliwa do smażenia
- gęsta śmietana 18%
- tarty żółty ser

Opis przygotowania:
1. Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paski i usmażyć na oliwie. Czerwoną paprykę i cebulę pokroić w średnio drobną kostkę i usmażyć na osobnej patelni.

2. Do usmażonego kurczaka dorzucić fasolę z puszki razem z zalewą, podsmażoną cebulę i paprykę. Dorzucić posiekaną na drobno papryczkę chilli, kolendrę, pieprz, sól i przecier pomidorowy. Całość doprowadzić do wrzenia.

3. W tym samym czasie podgrzać placki tortilla. Na każdy z placków wyłożyć 2 umyte liście sałaty, na to trzy- cztery łyżki nadzienia. Całość posypać tartym serem, zawinąć w rulonik. Podawać ze śmietaną. Smacznego!
Region:  Kuchnia meksykańska
Przepis został dodany przez:  macho
Przepis czytano już 10325 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin