Panna cotta |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 10 Głosów: 3 Ocena: 4.67 Składniki: - 500 ml mleka
- 400 g śmietany
- 70 g cukiru pudru
- 20 g żelatyny
- 2 laski wanilii
- starta skórka z cytryny
|
Opis przygotowania: Mleko zagotować z wanilią, skórką z cytryny i połową śmietany dodać żelatynę i odstawić do lekkiego stęgnięcia, połączyć z ubitą śmietaną i porcjować . Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Podajemy z sosem malinowym i listkiem mięty. |
|
Region: Kuchnia francuska |
|
Przepis został dodany przez: madagaskar |
Przepis czytano już 7360 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |