przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa krem z porów

Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 3 duże pory
- 1 duża cebula
- 3 łodygi selera naciowego
- 3 duże ziemniaki
- ząbek czosnku
- 1l bulionu drobiowego z kostek
- szklanka śmietany 36%
- pęczek szczypiorku
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
- cukier

Opis przygotowania:
W garnku rozpuść masło, zeszklij drobno posiekane pory, cebule, czosnek i seler. Posól starte na tarce ziemniaki, dodaj je do garnka, wlej bulion. Gotuj pod przykryciem około 20 minut na małym ogniu. Zmiksuj zupę i wymieszaj ją z śmietaną. Zagotuj jeszcze raz i przypraw do smaku i posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  intruz
Przepis czytano już 6021 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin