Zupa krem z porów |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 łyżki masła
- 3 duże pory
- 1 duża cebula
- 3 łodygi selera naciowego
- 3 duże ziemniaki
- ząbek czosnku
- 1l bulionu drobiowego z kostek
- szklanka śmietany 36%
- pęczek szczypiorku
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
- cukier
|
Opis przygotowania: W garnku rozpuść masło, zeszklij drobno posiekane pory, cebule, czosnek i seler. Posól starte na tarce ziemniaki, dodaj je do garnka, wlej bulion. Gotuj pod przykryciem około 20 minut na małym ogniu. Zmiksuj zupę i wymieszaj ją z śmietaną. Zagotuj jeszcze raz i przypraw do smaku i posyp drobno posiekanym szczypiorkiem. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: intruz |
Przepis czytano już 6021 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |