| Zupa krem z porów | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 40 min.
 Porcji: 4
 Głosów: 2Ocena: 5.00
- 2 łyżki masła
 - 3 duże pory
 - 1 duża cebula
 - 3 łodygi selera naciowego
 - 3 duże ziemniaki
 - ząbek czosnku
 - 1l bulionu drobiowego z kostek
 - szklanka śmietany 36%
 - pęczek szczypiorku
 - gałka muszkatołowa
 - sól
 - pieprz
 - cukier
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: W garnku rozpuść masło, zeszklij drobno posiekane pory, cebule, czosnek i seler. Posól starte na tarce ziemniaki, dodaj je do garnka, wlej bulion. Gotuj pod przykryciem około 20 minut na małym ogniu. Zmiksuj zupę i wymieszaj ją z śmietaną. Zagotuj jeszcze raz i przypraw do smaku i posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  intruz | 
	| Przepis czytano już 6733 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |