przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pierś z kurczaka w chrupiącej panierce

Poziom: łatwy
Porcji: 4
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- pierś kurczaka
- łyżka orzechów włoskich
- 50g startego żółtego sera
- 50g tartej bułki
- łyżeczka suszonego tymianku
- sól, pieprz
- 2 jajka

Opis przygotowania:
Pierś kurczaka pokroić w podłużne niezbyt grube plasterki. Orzechy niezbyt drobno posiekać, ser zetrzeć na grubej tarce i wymieszać w głębokim talerzu z orzechami, bułką tartą, tymiankiem, solą i pieprzem.jajko roztrzepać na drugim talerzu, kawałki mięsa obtoczyć najpierw w jajku, a potem w panierce u ułożyć je na folii do pieczenia. Blachę wstawić do gorącego piekarnika i piec 10 minut w 220 stopni, aż mięso się ładnie zarumieni. przewrócić mięso na drugą stronę, i zapiec ponownie. Kawałki mięsa można ułożyć na półmisku i podawać np z sosem pomidorowym.
Opis / Uwagi:
Kurczaka można zastąpić innym mięsem, w tym przypadku należy zwiększyć czas pieczenia o kilka minut.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  intruz
Przepis czytano już 6033 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin