|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Karkówkowy przekładaniec |
|
Poziom: średni Czas: ponad 2 godz. Porcji: 6 Głosów: 2 Ocena: 4.00 Składniki: - 80 dag Karkówki (od strony schabu)
- 2 duże cebule
- 30 dag niewielkich pieczarek
- mini marchewka mrożona
- 4 łyżki oliwy
- sól, pieprz
- pikantna przyprawa do grilla
- warzywko
|
Opis przygotowania: Karkówkę pokroić w 1.5-2 cm grubości plastry (nie rozbijać), cebule grube talarki, pieczarki oczyścić, oprószyć warzywkiem. Mięso przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Do naczynia żaroodpornego wlać oliwy, mięso układać pionowo na przemian z cebulą, wlać reszte oliwy, na wierzchu położyć pieczarki, następnie wysypać mini marchewkę bez rozmrażania, zamknąć. Piec w temperaturze 200 stopni przez 75 minut. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis został dodany przez: intruz | Przepis czytano już 7520 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 2) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
kuchnia polska Dodał/a ~intruz dnia 2011-01-22 18:53:38
wątpie by ludzie w tamtych czasach wiedzieli co to jest warzywko
| Kuchnia Polska Dodał/a ~gorbi dnia 2010-12-22 14:41:01
przyprawa do grila i warzywko to typowe zioła używane tradycyjnie od wieków w kuchni polskiej.........
|
|
|
|