|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Zupa koperkowa |  |  |  | Składniki:Poziom: średniCzas: 60 min.
 Porcji: 4
 Głosów: 3Ocena: 3.00
- pierś kurczaka
 - 2 skrzydełka
 - pęczek koperku
 - 2 marchewki
 - łyżka warzywka
 - 1/2 szklanki mleka
 - 1/2 szklanki śmietany
 - płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
 - sól, pieprz
 
 
 |  | Opis przygotowania: Litr wody zagotować z dodatkiem warzywka. Do wrzątku wkładamy pierś i skrzydełka, potartą marchewkę, gotujemy bez przykrycia, aż mięso będzie miękkie.
 Gdy zbyt dużo wody wyparuje, uzupełniamy wrzątkiem. Miękkie mięso wykładamy na deskę. Obrane z kostek, pozbawione skóry drobno kroimy, dodajemy do rosołu, doprawiamy i zagotowujemy. Dodajemy rozprowadzoną w mleku mąkę ziemniaczaną, zagotowujemy jeszcze raz i trzymamy parę minut zanim zdejmiemy z ognia. Następnie dodajemy koperek i spienioną śmietanę.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis został dodany przez:  intruz |  | Przepis czytano już 6022 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 2) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | hmm2 Dodał/a tomblich dnia 2010-10-27 09:20:42
 
 ale to mleko i śmietana nw po co
 
 
 |  | hmm Dodał/a tomblich dnia 2010-10-27 09:19:39
 
 Zupa nawet dobra pzdr
 
 
 | 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |