przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pasztet z grochu lub cieciorki

Poziom: średni
Czas: 90 min.
Głosów: 2
Ocena: 2.50
Składniki:
- szklanka suchej cieciorki (inaczej ciecierzycy) lub grochu
- ok. 30 dag pieczarek
- całe jajko albo 2 białka
- duża cebula
- pół szklanki otrąb
- sól, pieprz
- odrobina majeranku

Opis przygotowania:
Cieciorkę namoczyć na noc, a potem ugotować w nowej wodzie (około 1 godziny) i wystudzić. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce i drobno pokroić. Cebulkę przysmażyć na łyżeczce oliwy z oliwek, dodać pieczarki, pół szklanki wody i poddusić do odparowania płynu. Wystudzić. Zemleć ciecierzycę albo wrzucić do miksera. Dodać jajko (białka), otręby, sól, pieprz i majeranek. Jeśli masa jest za luźna, warto dołożyć jeszcze trochę otrąb.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  joasia962
Przepis czytano już 7532 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin