| Pasztet z grochu lub cieciorki | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 90 min.
 Głosów: 2Ocena: 2.50
- szklanka suchej cieciorki (inaczej ciecierzycy) lub grochu
 - ok. 30 dag pieczarek
 - całe jajko albo 2 białka
 - duża cebula
 - pół szklanki otrąb
 - sól, pieprz
 - odrobina majeranku
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Cieciorkę namoczyć na noc, a potem ugotować w nowej wodzie (około 1 godziny) i wystudzić. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce i drobno pokroić. Cebulkę przysmażyć na łyżeczce oliwy z oliwek, dodać pieczarki, pół szklanki wody i poddusić do odparowania płynu. Wystudzić. Zemleć ciecierzycę albo wrzucić do miksera. Dodać jajko (białka), otręby, sól, pieprz i majeranek. Jeśli masa jest za  luźna, warto dołożyć jeszcze trochę otrąb.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  joasia962 | 
	| Przepis czytano już 8533 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |