przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pyszota serowo "odpadkowa" :)

Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 70- 80 dkg sera żółtego typu salami ( ważne! )
- 4 szt serków topionych o neutralnym smaku
- pół kostki masła
- ogórki konserwowe
- papryka w occie
- grzybki w occie
- wędliny
- pieprz lub chili

Opis przygotowania:
Ser w kawałku owijamy folią spożywczą bardzo szczelnie i wkładamy do wrzącej wody. Niech się rozpuszcza. W międzyczasie przygotowujemy masę z serków topionych oraz połowy kostki masła. W/w składniki wkładamy do miski i rozcieramy na jednolitą masę. Następnie do otrzymanej masy dodajemy pokrojone w kosteczkę: ogórki konserwowe, paprykę w occie, grzybki w occie, wędliny różnego rodzaju i co tam komu jeszcze w duszy gra. Całość dość obficie pieprzymy lub dodajemy papryczki chilli. Sól jest raczej zbędna. Całość wyrabiamy na w miarę jednolitą masę.
Gdy nasz ser zatopiony we wrzątku jest miękki na wskroś, rozkładamy go na blacie i rozwałkowujemy za pomocą wałka do ciasta, zwilżonego wodą, na cienki placek. Na wierzch tegoż placka nakładamy naszą masę serkowo- "odpadkową" i po równomiernym rozprowadzeniu na powierzchni całość zawijamy jak roladę. Gotową roladę zawijamy w folię spożywczą i umieszczamy w lodówce na minimum 2 godziny. No a potem to już tylko paluchy lizać!.
Opis / Uwagi:
Mamy okres poświąteczny, więc siłą rzeczy każdemu z nas zostały otwarte słoiki z ogórkami w occie, papryką, grzybkami, resztki wędlin ... Wyśmienite z pieczywem, dobre bez niczego a najlepsze z kufelkiem zimnego piwa :) Przepis dostałam od kolegi z pracy. Jak tylko wypróbuję dołączę fotkę...
Przepis został dodany przez:  milovia
Przepis czytano już 5020 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin