|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kugel z makaronu |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 3 jajka
- 1/4 filiżanki margaryny lub masła
- 1/4 filiżanki cukru
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 funta szerokiego makaronu
- 1/4 filiżanki rodzynek
- 1/4 filiżanki migdałów
- 1/2 filiżanki siekanych jabłek
|
Opis przygotowania: Ubij dokładnie jajka w dużej misce. Dodaj masło, cukier i cynamon a następnie wymieszaj wszystko bardzo dokładnie. Ugotuj makaron i wypłucz go w zimnej wodzie. Osusz go niezbyt dokładnie. Włóż makaron do mikstury z jajek i wymieszaj tak, aby cały makaron był zanurzony. Całość wstaw do lodówki na ok. 15 - 30 min. tak, aby makaron mógł wchłonąć miksturę. Ponownie zamieszaj. Włóż ok. połowę tej masy do żaroodpornego naczynia. Posyp rodzynkami, migdałami i jabłkami. Pozostała część masy połóż na wierzch. Piecz ok. 30 - 45 min. w temp. 350°C, aż do momentu, gdy jajka zetną się, a makaron na wierzchu będzie chrupiący. Danie to może być podawane na ciepło lub zimno. |
|
|
Przepis został dodany przez: lenka83 | Przepis czytano już 6527 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|