przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ocet ziołowy I

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 l octu owocowego, białego lub czerwonego
- 4 g estragonu
- 4 g bazylii
- 4 g melisy
- 4 g rozmarynu
- 1 łyżka startej skórki z cytryny

Opis przygotowania:
Do naczynia z octem owocowym dodać zioła i skórkę cytrynową, zamieszać, naczynie zamknąć, odstawić do chłodu na 2 tygodnie. Po tym czasie przecedzić ocet przez płótno lub flanelę, wlać do butelki, zamknąć szczelnie i przechowywać w chłodzie. Ocet ziołowy ma uniwersalny charakter przyprawowy.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 5231 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin