|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ocet ziołowy I |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 l octu owocowego, białego lub czerwonego
- 4 g estragonu
- 4 g bazylii
- 4 g melisy
- 4 g rozmarynu
- 1 łyżka startej skórki z cytryny
|
Opis przygotowania: Do naczynia z octem owocowym dodać zioła i skórkę cytrynową, zamieszać, naczynie zamknąć, odstawić do chłodu na 2 tygodnie. Po tym czasie przecedzić ocet przez płótno lub flanelę, wlać do butelki, zamknąć szczelnie i przechowywać w chłodzie. Ocet ziołowy ma uniwersalny charakter przyprawowy. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 5231 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|