|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ocet winny |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - skwaszone wino
- woda
|
Opis przygotowania: Do octu winnego możemy wykorzystać wina, które nieopatrznie nie wypiliśmy w rozsądnym terminie po otwarciu. Skwaszone wino rozcieńczamy przegotowaną wodą lub octem winnym tak, by zawartość alkoholu spadła do 7 - 8 %. Rozcieńczone wino wlewamy do naczynia, w którym będzie miało dostęp do powietrza. Przykrywamy jedynie gazą, żeby się nie dostały owady i pyłki. Fermentacja octu najlepiej przebiega w temp. 25 - 30°C. Gotowy ocet wlewamy do ciemnych butelek, które zamykamy szczelnie i przechowujemy w zimnym miejscu. |
|
|
Przepis czytano już 8546 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|