przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pierogi- brązowe masło

Poziom: średni
Czas: 20 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Ciasto pierogowe według mojego przepisu.
Brązowego masła możemy użyć jako podstawy do zasmażki na bazie bułki tartej.

Opis przygotowania:
Połowę kostki masła wolno rozpuszczamy, zwiększamy płomień i rumienimy masło na brązowo złoty kolor (nie zbieramy szumowin). Masło oprócz koloru nabiera również orzechowego aromatu. Używamy do pierogów, polewając masłem i posypując cukrem białym kryształem lub trzcinowym.
Dodając do masła bułki tartej otrzymujemy tzw. zasmażkę do warzyw z wody lub gotowanych na parze. Do bułki w czasie jej podsmażania dodajemy odrobinę soli.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  adrianbogacki
Przepis czytano już 6615 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin