Śledziki w śmietanie | 
	 | 
		Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00  Składniki: - ok 6 płatów śledzi matjasów marynowanych 
- 3 średnie ogórki konserwowe 
- 1 duża cebula 
- pół łyżeczki cukru 
- 1 mały kubek śmietany 18% np. Luksusowa 
- trochę drobno posiekanej zielonej pietruszki 
- 4 płaskie łyżki majonezu 
- ocet, pieprz
 
  | 
	Opis przygotowania: Płaty śledziowe pokroić na kawałki i skropić obficie octem oraz posypać pieprzem, pozostawić na tacce. Ogórki i cebulę pokroić w drobniutką kosteczkę. Śmietanę połączyć z majonezem, dodać pokrojoną cebulę, ogórki i natkę pietruszki. Doprawić cukrem i pieprzem do smaku. Przekładać raz sos raz śledzie. Włożyć do lodówki. | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  anka1988 | 
	| Przepis czytano już 5242 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |