|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Mazurek cygański |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 4 jaja
- 4 łyżki mąki
- 5 łyżek cukru
- po 10 dag migdałów, orzechów, rodzynek i skórki pomarańczowej lub krojonych daktyli i fig
- 2 wafle do wyłożenia dna formy
|
Opis przygotowania: 1. Wyłożyć waflami dno formy.
2. Żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru, dodać mąkę i łyżkę zimnej wody, następnie pianę z białek ubitą z łyżką cukru.
3. Do ciasta dodać wszystkie bakalie, wymieszać. Rozłożyć ciasto równą warstwą na waflach.
4. Upiec w średnio nagrzanym piekarniku (170 st C).
Robi się błyskawicznie a smakuje... palce lizać! |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 4309 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 2) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
:) Dodał/a ~xyz dnia 2010-04-07 20:07:46
bo to cygański mazurek :) grunt żeby był dobry :-D
| mazurek??? Dodał/a ~alis dnia 2010-04-07 09:46:40
od kiedy to mazurek robi się z wafli??? mazurek to CIASTO KRUCHE
|
|
|
|