przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Mazurek cygański


Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 4 jaja
- 4 łyżki mąki
- 5 łyżek cukru
- po 10 dag migdałów, orzechów, rodzynek i skórki pomarańczowej lub krojonych daktyli i fig
- 2 wafle do wyłożenia dna formy

Opis przygotowania:
1. Wyłożyć waflami dno formy.
2. Żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru, dodać mąkę i łyżkę zimnej wody, następnie pianę z białek ubitą z łyżką cukru.
3. Do ciasta dodać wszystkie bakalie, wymieszać. Rozłożyć ciasto równą warstwą na waflach.
4. Upiec w średnio nagrzanym piekarniku (170 st C).

Robi się błyskawicznie a smakuje... palce lizać!
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4309 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





:)
Dodał/a ~xyz dnia 2010-04-07 20:07:46

bo to cygański mazurek :) grunt żeby był dobry :-D

mazurek???
Dodał/a ~alis dnia 2010-04-07 09:46:40

od kiedy to mazurek robi się z wafli??? mazurek to CIASTO KRUCHE











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin