przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Przekładaniec

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Biszkopt :
- 3 jajka
- 1/4 szkl mąki ziemniaczanej
- 1/2 szkl mąki pszennej
- 1/3 szkl cukru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki kakao
- 1 kisiel wiśniowy

Masa jabłkowa:
- 2 galaretki ( wiśniowa i agrestowa)
- słoik jabłek prażonych

Masa:
- 2 szkl mleka
- 3/4 szkl cukru
- 5 żółtek
- 3 czubate łyżki mąki pszennej
- cukier waniliowy
- 1 margaryna Palma

Opis przygotowania:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, po jednym żółtku. Pianę wymieszać delikatnie z przesianymi mąkami, proszkiem do pieczenia i olejem. Upiec biszkopt.
Drugi upiec z dodatkiem kakao a trzeci z dodatkiem kisielu.
Galaretki rozpuścić osobno w 1 szklance wody. 1 1/2 mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Rozmieszać w pozostałym mleku mąkę i żółtka, wlać do gotującego się mleka. Wystudzić budyń.
Palmę utrzeć, dodawać po łyżce budyniu. Do tężejących galaretek dodać jabłka. Biszkopty nasączyć i przekładać warstwami. Polać polewą.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4072 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin