|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Turkusowa rybka |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 0,25 kg filetów z białej ryby
- 3 łyżki masła
- 1 łyżka oliwy
- 3 łyżki soku z cytryny
- łyżka świeżo startej skórki z cytryny ( ja zastosowałem z pomarańczy)
- 3 łyżki likieru Blue Curaçao
- 10 ml wytrawnego wermutu
- sól i pieprz
|
Opis przygotowania: Rybę kroimy na kwadraty o boku 4 cm. Rozgrzewamy masło, dodajemy oliwę, wermut, likier, sok z cytryny. Rybę dusimy po kilka minut z każdej strony, solimy i pieprzymy. Ładnie się prezentuje na makaronie ryżowym, liściach cykorii lub kapusty pekińskiej. |
|
Opis / Uwagi: Kolor turkusowy symbolizuje przyjaźń, komunikatywność, pomysłowość, pewność siebie, urok osobisty, wdzięk, humor. Pobudza kreatywność i wyobraźnię. Otwiera na nowe doznania i sprawia, ze lepiej komunikujemy się z otoczeniem. Potrawa dla wszystkich którzy chcą być spokojniejsi, pogodniejsi i skuteczniejsi ;) |
| |
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 4151 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|