przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Turkusowa rybka

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 0,25 kg filetów z białej ryby
- 3 łyżki masła
- 1 łyżka oliwy
- 3 łyżki soku z cytryny
- łyżka świeżo startej skórki z cytryny ( ja zastosowałem z pomarańczy)
- 3 łyżki likieru Blue Curaçao
- 10 ml wytrawnego wermutu
- sól i pieprz

Opis przygotowania:
Rybę kroimy na kwadraty o boku 4 cm. Rozgrzewamy masło, dodajemy oliwę, wermut, likier, sok z cytryny. Rybę dusimy po kilka minut z każdej strony, solimy i pieprzymy. Ładnie się prezentuje na makaronie ryżowym, liściach cykorii lub kapusty pekińskiej.
Opis / Uwagi:
Kolor turkusowy symbolizuje przyjaźń, komunikatywność, pomysłowość, pewność siebie, urok osobisty, wdzięk, humor. Pobudza kreatywność i wyobraźnię. Otwiera na nowe doznania i sprawia, ze lepiej komunikujemy się z otoczeniem. Potrawa dla wszystkich którzy chcą być spokojniejsi, pogodniejsi i skuteczniejsi ;)
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4151 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin