przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jajka faszerowane bd

Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 6 jaj
- 1 łyżka gęstej śmietany
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- natka pietruszki
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka masła

Opis przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, po ostudzeniu obrać z łupinek i przekroić na pół. Delikatnie wydrążyć żółtka i odłożyć do miseczki.
Do żółtek dodać musztardę, śmietanę, sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki, całość rozgnieść widelcem, tak by uzyskać jednolitą masę. Gdy jest już gotowa, napełniamy wydrążone białka, tak by masa żółtkowa pokryła całą powierzchnię przekrojonych połówek jaj.
Następnie stronę żółtkową zanurzamy w bułce tartej i kładziemy na rozgrzanej patelni masłem. Smażymy krótko, tj. do zrumienienia, podajemy warstwą żółtkową do góry.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 5730 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin