|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Bezy |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 1.00
4 białka
 
 250 g cukru pudru
 
 1 łyżeczka soku z cytryny
 
 Szczypta soli
 
 
 |  | Opis przygotowania: Białka ubić na sztywna pianę. Ciągle ubijając dodawać stopniowo cukier. Na końcu dodać sok z cytryny i sól. Ubijać trzeba tak długo, aż masa utrzyma się po odwróceniu do góry dnem miski ( trzeba się wykazać cierpliwością ;) )
 
 Piec ( suszyć ) przez 45 minut w  120 st. C na blaszce wyłożonej pergaminem.
 |  |  |  | Opis / Uwagi: Lubię bezy. Słodkie, z wierzchu chrupiące, w środku lekko wilgotne.  Robiąc je w domu, mamy wpływ na wszystko. Kształt, konsystencję, kolor.
Jeśli dodamy  likier blue curacao otrzymamy bezy niebieskie, jeśli  sok żurawinowy - różowe, miętowy  zielone.  Dobrymi dodatkami są też prażone orzechy, kakao, kawa rozpuszczalna a nawet chili.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  mlynek |  | Przepis czytano już 5682 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |