żołądki drobiowe | 
	 | 
		Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: 1 kg żołądków drobiowych 
smalec  
mąka 
sól  
oczywiście woda
 
  | 
	Opis przygotowania: żołądki dokładnie myjemy i kroimy na kawałki wedle uznania; gotujemy ok godziny; po godzinie na patelni rozpuszczamy 1/3 kostki smalcu i wsypujemy około dwie czubate łyżki mąki i cały czas mieszając przypalamy mąke na brążowy kolor ; następnie odstawiamy z gazu patelnie i cały czas mieszając dolewamy wode z żołądków pilnując by nie było grudek; potem dolewamy ten sos do żołądków i gotujemy jeszce przez 15 minut; doprawiamy solą lub innymi przyprawami | 
	 | 
	Opis / Uwagi: żołądk, ziemniaki, grzybki marynowane dla mnie pycha; nawet moja 5 letnia córka je uwielbia; gęstość sosu wedle uznania zależy od ilości wody i mąki | 
		 | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  dorota82 | 
	| Przepis czytano już 7504 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |