|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pieczony pstrąg |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Kupujemy po pstrągu na osobę około 400 g sztuka,sprawiamy, solimy ,pieprzymy, skrapiamy sokiem z limonki lub cytryny, posypujemy koperkiem. Niech postoją około 30 min w lodówce.
|
Opis przygotowania: W międzyczasie myjemy ziemniaki i pomidory,obieramy cebulę i rzodkiew Agatę(mogą być dowolne ulubione sezonowe warzywa).
Na natłuszczona blachę kładziemy pokrojone warzywa. Posypujemy kminkiem lub koperkiem oraz gruboziarnistą solą
Blachę z warzywami wstawiamy jako pierwszą na około 30 min. temperatura 180* C
Po tym czasie dostawiamy do piekarnika blachę z naszymi rybami (które obłożyliśmy masłem) na kolejne 20 25 min.
Gotowe. Smacznego!! |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 4337 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
smacznego Dodał/a ~ucho dnia 2012-01-21 16:57:50
Przepis orginalny jest tutaj : http://wesolystraznik.blog.onet.pl/1,AR3_2010-04_2010-04-01_2010-04-30,index.html
|
|
|
|