Rillettes |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 500g łopatki
500g boczku
300g słoniny wędzonej
1 szklanka białego wytrawnego wina
1 łyżka startego imbiru
5 goździków
5 ząbków czosnku
3 ziarenka ziela angielskiego
Sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Mięso, boczek i słoninę pokroić dość drobno. Włożyć do garnka wraz z przyprawami (oprócz czosnku) i winem. Gotować na niewielkim ogniu przez 3-4 godziny (od czasu do czasu mieszając) aż mięso się rozpadnie i powstanie mięsna masa. W ostatniej godzinie dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Gdy lekko przestygnie wyciągnąć goździki i ziele angielskie, przełożyć do słoików . Podawać z chlebem najlepiej domowym. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 5079 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |