|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Grejpfruty z grilla |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 różowe grejpfruty
- 8 łyżek cukru pudru
- 2 dag masła
|
Opis przygotowania: Rozgrzać grill. Pokroić owoce w poprzek na połówki. Oddzielić nożykiem miąższ od skórki, ale nie wyjmować. Zachowując miąższ w skórce, podzielić go na cząstki ostrym nożykiem. Włożyć do żaroodpornego naczynia i posypać grubo cukrem pudrem. Masło podzielić na małe grudki i ułożyć na wierzchu owoców. Postawić na grill i zapiekać 25 minut. Wyjąć, gdy cukier się roztopi i zrumieni, uważając, by się nie przypalił. Podawać z łagodnym białym winem. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 5593 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|