Indyk w pomarańczach |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - udziec indyczy (ważący ponad 1kg)
- 100 ml Brendy
- 1 pomarańcza
- sól
- pieprz
- estragon
- rękaw do pieczenia
|
Opis przygotowania: Udziec umyć, osuszyć, ściągnąć skórę. Natrzeć solą, pieprzem i posiekanym estragonem. Marynować w Brendy przez 12 godzin.
Po tym czasie udziec umieścić w rękawie, obłożyć pokrojoną w plastry pomarańczą. Piec w temp. 180-200 stopni około 40 min. Po ty czasie delikatnie przeciąć folię uważając by się nie poparzyć !!! Zapiekać 10 min. Wyłączyć piekarnik. Zostawić mięso na kilkanaście minut. Podawać na zimno lub na gorąco. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 5889 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |