|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Schabowe roladki |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - schab na 6 roladek
- lub piersi z kurczaka
- musztarda
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól
- pieprz
Farsz:
- 20 dag sera żółtego
- 4 ogórki kiszone
- sól
- pieprz
- czosnek
- 50 dkg pieczarek
|
Opis przygotowania: Schab kroimy na grube kotlety. Mięso rozbijamy a następnie nacieramy czosnkiem wyciśniętym lub startym na tarce o średnich oczkach, solą, pieprzem. W miedzy czasie
ściągamy skórkę z pieczarek, kroimy i dusimy na oleju aż będą gotowe. Wtedy siekamy je dość drobno .
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, a ogórki kiszone kroimy na ćwiartki.
Rozbite kotlety smarujemy cienko musztardą, kładziemy pieczarki, ser i ćwiartkę ogórka przy brzegu i zwijamy w rulonik i spinamy to wszystko wykałaczką żeby się nie rozpadło. Końcówki możemy wepchnąć do środka, wtedy dajemy troszkę krótszy ogórek.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Roladki panierujemy w jajku i bułce. Podsmażamy na złoty kolor.
Następnie roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy jeszcze ok. 30-35 minut w 180 st. Podajemy je z ziemniaczkami i surówką. |
|
|
Przepis został dodany przez: mamuska | Przepis czytano już 4515 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|