Ciasto ucierane z jagodami |
|
Poziom: średni Głosów: 4 Ocena: 4.75 Składniki: - 150g margaryny Kasia
- 200g cukru
- 5 jajek
- 350g mąki pszennej
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- 60 dag jagód
|
Opis przygotowania: Margarynę Kasia utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy będzie utarte dodawać po 1 jaju. Kolejno dosypywać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucierać mikserem aż ciasto nie będzie miało żadnych grudek. Wyłożyć do natłuszczonej i wysypanej mąki tortownicy o średnicy 25cm połowę ciasta, na to wysypać połowę jagód (30 dag). Na to kolejna warstwę ciasta i jagód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piec ok 1h 15min. Gdy ciasto ostygnie na wierch można zrobić polewę lub posypać cukrem pudrem. |
|
Opis / Uwagi: Ciasto pochodzi z opakowania margaryny Kasia. |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 |
Przepis czytano już 5651 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |