przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pierogi z gęsi

Poziom: średni
Czas: 50 min.
Porcji: 3
Głosów: 1
Ocena: 3.00
Składniki:
- mąka
- woda
- jajka
- sól
- mięso z gęsi

Opis przygotowania:
Farsz z gęsiny:
Mięso z gęsi gotujemy, przysmażamy cebulkę, następnie dodajemy cebulę do mięsa, mielimy i przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem.

Ciasto na pierogi:
Mieszamy mąkę, wodę, jajka i sól. Ciasto rozwałkujemy i wycinamy kółka, dodajemy farsz i sklejamy pierogi.

Pierogi gotujemy ok. 10 min. Podajemy z czerwoną kapusta zasmażaną.

Te pierogi jadłam w Restauracji Nordowi Mol w Celbowie koło Pucka, palce lizać -takich pierogów nie dostaniecie w mieście. To typowo kaszubska, pyszna potrawa.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  aniawu73
Przepis czytano już 4655 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin