|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pierogi z gęsi |
|
Poziom: średni Czas: 50 min. Porcji: 3 Głosów: 1 Ocena: 3.00 Składniki: - mąka
- woda
- jajka
- sól
- mięso z gęsi
|
Opis przygotowania: Farsz z gęsiny:
Mięso z gęsi gotujemy, przysmażamy cebulkę, następnie dodajemy cebulę do mięsa, mielimy i przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem.
Ciasto na pierogi:
Mieszamy mąkę, wodę, jajka i sól. Ciasto rozwałkujemy i wycinamy kółka, dodajemy farsz i sklejamy pierogi.
Pierogi gotujemy ok. 10 min. Podajemy z czerwoną kapusta zasmażaną.
Te pierogi jadłam w Restauracji Nordowi Mol w Celbowie koło Pucka, palce lizać -takich pierogów nie dostaniecie w mieście. To typowo kaszubska, pyszna potrawa. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis został dodany przez: aniawu73 | Przepis czytano już 4655 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|