|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Pierogi z gęsi |  |  |  | Składniki:Poziom: średniCzas: 50 min.
 Porcji: 3
 Głosów: 1Ocena: 3.00
- mąka
 - woda
 - jajka
 - sól
 - mięso z gęsi
 
 
 |  | Opis przygotowania: Farsz z gęsiny:
 Mięso z gęsi gotujemy, przysmażamy cebulkę, następnie dodajemy cebulę do mięsa, mielimy i przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem.
 
 Ciasto na pierogi:
 Mieszamy mąkę, wodę, jajka i sól. Ciasto rozwałkujemy i wycinamy kółka, dodajemy farsz i sklejamy pierogi.
 
 Pierogi gotujemy ok. 10 min. Podajemy z czerwoną kapusta zasmażaną.
 
 Te pierogi jadłam w Restauracji Nordowi Mol w Celbowie koło Pucka, palce lizać -takich pierogów nie dostaniecie w mieście. To typowo kaszubska, pyszna potrawa.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis został dodany przez:  aniawu73 |  | Przepis czytano już 5191 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |