|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Potrawka z cielęciny |
|
Poziom: średni Czas: 90 min. Głosów: 2 Ocena: 4.00 Składniki: - 1kg wołowiny lub cielęciny bez kości
- 2 cebule
- tłuszcz
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 seler
- 30 dkg pieczarek
- wegeta
- majeranek
- bazylia
- pieprz
- sól
- papryka mielona
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka mąki
|
Opis przygotowania: Wołowinę lub cielęcinę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, dodać cebule, dolać wody i dusić. Dodać pokrojone w talarki marchewkę, pietruszkę i seler. Pieczarki pokroić podsmażyć, dodać do mięsa i jarzyn - gotować do miękkości. Dodać wegetę, majeranek, bazylię, maggi, pieprz, sól, paprykę mieloną, 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Zagęścić ale nie za dużo zasmażką lub mąką 1 łyżką rozrobioną w wodzie. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis został dodany przez: kasaja30 | Przepis czytano już 5144 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|