przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Potrawka z cielęciny

Poziom: średni
Czas: 90 min.
Głosów: 2
Ocena: 4.00
Składniki:
- 1kg wołowiny lub cielęciny bez kości
- 2 cebule
- tłuszcz
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 seler
- 30 dkg pieczarek
- wegeta
- majeranek
- bazylia
- pieprz
- sól
- papryka mielona
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka mąki

Opis przygotowania:
Wołowinę lub cielęcinę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, dodać cebule, dolać wody i dusić. Dodać pokrojone w talarki marchewkę, pietruszkę i seler. Pieczarki pokroić podsmażyć, dodać do mięsa i jarzyn - gotować do miękkości. Dodać wegetę, majeranek, bazylię, maggi, pieprz, sól, paprykę mieloną, 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Zagęścić ale nie za dużo zasmażką lub mąką 1 łyżką rozrobioną w wodzie.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  kasaja30
Przepis czytano już 5144 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin