|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pascha |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 40 dag świeżego sera
- 3 żółtka
- 25 dag masła
- 12 dag cukru pudru
- 1 laska wanilii
- 10 dag rodzynków
- 1/4 l śmietanki kremowej
- 5 dag skórki cytrynowej
- szczypta soli
- konfitura do przybrania
|
Opis przygotowania: Utrzeć lub zemleć ser i stale ucierając, dodawać pozostałe składniki w określonej kolejności: masło (małymi porcjami), po jednym żółtku, cukier, wanilię, sól i śmietankę. Gdy masa stanie się jednolita, dodać rodzynki i posiekaną skórkę z cytryny. Masę włożyć do woreczka z muślinu i powiesić w chłodnym miejscu na 10 - 12 godzin. Przed podaniem przybrać konfiturą. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 6695 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|