przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krówka z musem jabłkowym


Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 1,5 kostki margaryny
- 1l słoik musu jabłkowego
- 20 dag krówek
- 15 dag bezów
- 3 łyżki wody
- 1 galaretka cytrynowa
- 1/2 l mleka
- 3/4 szkl. cukru
- 1 cukier waniliowy

Opis przygotowania:
1. Upiec biszkopt z 8 jaj. Przekroić wzdłuż na 2 płaty.
2. Sporządzić krem budyniowy:
Odlać z mleka 1/2 szkl. (resztę mleka zagotować z pozostałymi składnikami) i dodać: 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki tortowej, wymieszać dokładnie i wlać do gotującego się mleka, chwile pogotować, ostudzić. Kostkę Margaryny utrzeć dodając po trochu przestudzony budyń.
3. Galaretkę cytrynowa ugotować w 1/2 szkl gorącej wody, po wystudzeniu gdy zacznie tężec połączyć ją z musem jabłkowym. Tak przygotowaną masę wyłożyć na 1 płat biszkoptu, przykryć 2 płatem biszkoptu.
4. Wyłożyć masę budyniowa.
5. Na krem pokruszyć bezy.
6. Krówki rozpuścić w 3 łyżkach wody i 0,5 kostki margaryny. Gorącą masa polać bezy.
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 4639 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin