|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pijany śledź sylwestrowy |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: filety solone 0,5 kilogramów
pory 1 sztuk
cebula 1,5 sztuk
mleko 1 szklanek
wino białe wytrawne (mocno wytrawne) 200 mililitrów
ziele angielskie 3 ziarna
pieprz czarny 5 ziarna
imbir 1 szczypta
olej 0,5 szklanek
cukier 1 łyżek deserowych
sok z cytryny -dwie sztuki
|
Opis przygotowania: Umyte filety moczyć w zimnej wodzie przez 6-12 godzin, zmieniając dwukrotnie wodę. Ostatnie 2 godziny moczyć w mleku, osaczyć na sicie i pokroić w kilku centymetrowe dzwonki. Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę, białą część pora pokroić w cieniutkie krążki.
Zalewa: do wina dodać imbir, ziele angielskie i pieprz. Krótko zagotować i wystudzić pod przykryciem. Zimną zalewę dobrze wymieszać z olejem, sokiem z cytryny i cukrem.
w słoju warstwami ułożyć śledzie na przemian z porem i cebulą, zalać marynatą i włożyć do lodówki na 2 dni. |
|
|
Przepis został dodany przez: syladance | Przepis czytano już 6474 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|