Sylwestrowe ciacho |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - miska o średnicy 26 cm o pojemności 2,5 l
- biszkopt może być kupny
- 75-100 gr cukru
- 8 łyżeczek żelatyny
- 350 g truskawek
- 500 g jogurtu naturalnego
- 200 ml szampana
- 450 g kremówki
- folia spożywcza
|
Opis przygotowania: Biszkopt przeciąć na pół - kupny już jest pocięty - górną część podzielić na 8 trójkątów następnie miskę wyłożyć folią, ułożyć w niej trójkątne kawałki biszkopta. .
Żelatynę rozpuścić w letniej wodzie. Pokroić truskawki na kawałki.
Jogurt wymieszać z cukrem oraz szampanem. 250 g śmietanki ubić i dodać do jogurtu i wymieszać. Wlać żelatynę i dodać truskawki.
Gdy zacznie tężeć przełożyć do miski na biszkopt.
Przykryć drugą częścią biszkopta by ciasto miało spód.
Pozostawić na minimum 3h w lodówce.
Obrócić miskę, wyjąć deser, udekorować kopczyk resztą ubitej śmietany, posypać wiórkami czekoladowymi. Podawać gdy otworzycie szampana!!!!
HAPPY NEW YEAR!!!! |
|
|
Przepis został dodany przez: syladance |
Przepis czytano już 5785 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |